Nee, ik heb het niet over het tv-programma.

Wow. Wow. Wow. Op 13 december 2017 stond ik bij de Kamer van Koophandel op de stoep om een handtekening te zetten onder mijn inschrijving en op 1 januari 2018 was ik officieel ondernemer. En nu vier ik mijn eerste jubileum! Ik neem jullie graag even mee in mijn hoogtepunten van het afgelopen jaar.

“Waar ben ik aan begonnen?!”

Ik weet dat er mensen zijn die tegen mij op kijken of zelfs jaloers zijn op het feit dat ik mijn eigen bedrijf heb. Nergens voor nodig overigens, want iedereen kan een bedrijf starten. Mits je dat echt wil! En die €50 voor de KvK is ook geen wereldprijs. Besides that, ik had echt geen idee waar ik aan begonnen was. Ik kreeg namelijk via een opdrachtgever van school de kans om voor hem te gaan bloggen en social media bij te houden. Dit deed ik ook al vrijwillig voor anderen, maar opeens ben je officieel ondernemer, krijg je geld voor je werk en verwachten mensen goede resultaten. Uhm… ja ik vroeg mezelf wel even af waar ik aan was begonnen. But I did it! En ik heb absoluut geen spijt.

Ondernemen naast mijn studie

Van tevoren had ik uitgerekend hoeveel uur ik in mijn business kon stoppen. Het idee was om enkel de uren van mijn vorige bijbaan erin te gaan stoppen, dus zo’n 12 uur. Ha-ha, not! Tegenwoordig gaan bijna al mijn vrije uurtjes in mijn bedrijf en in de vakanties ga ik al helemaal los. Vakantie, wat is dat? Ook wel een valkuil overigens; te weinig vrije tijd pakken.

De hoogtepunten van het afgelopen jaar

Het was een jaar waarin ik meer -veel meer- heb bereikt, dan ik van tevoren had verwacht. Ik had namelijk wel een website gebouwd en ik hield mijn social media bij, maar ik had niet gedacht dat mensen mij zo snel zouden weten te vinden. Niets bleek minder waar:

  • Mijn klantenaantal is keer 4 gegaan;
  • Ik heb meer dan 1500 social media updates geschreven;
  • Ik heb 129 blogs geschreven;
  • Een social media post van één van mijn klanten ging viral;
  • Ik mocht twee bijzondere interviews afnemen voor het Huidfonds en daar een artikel over schrijven;
  • Ik mocht gaan bloggen voor BCC;
  • Ik mocht presentaties houden over social media;
  • En ik heb ontzettend veel geleerd en mezelf verder ontwikkeld.

Dit alles heb ik te danken aan mijn klanten en alle mensen die dichtbij mij staan en mij altijd hebben gesteund. Huge thanks daarvoor!

Hoe nu verder?

En nu is het 2019. Een jaar waarin er veel gaat veranderen, want in februari ga ik afstuderen en daarna sta ik op vrije voeten! Het jaar waarin ik ga ontdekken wat ik nu echt wil: fulltime ondernemen, interim klussen doen, een master halen of misschien toch gewoon in loondienst? Don’t know yet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.