Mijn social media lag stil. Ik kan het zelf nog steeds niet echt geloven. Het stond al een aantal weken op een wat lager pitje, maar helemaal niks plaatsen? Nog nooit gedaan in mijn 9 maanden als echte girlboss. En de mensen die mij wat beter kennen, weten ook wel dat het eigenlijk niks voor mij is. Maar ik heb het toch gedaan. Ben je benieuwd waarom en hoe ik het heb ervaren? Je leest het in deze blog.

Waarom ik stil was online

Allereerst zal ik je vertellen waarom ik mijn social media stil heb gelegd. Ik was namelijk ontzettend druk met mijn werk, voor al mijn super toffe nieuwe (!) klanten. Opeens wilde iedereen mij hebben en kon ik hier en daar ook nog wel klanten overnemen. What?! En daarnaast was ik ook nog bezig met het opzetten van een platform. Hoezo ambitieus. Dus opeens was ik totaal mijn vaste structuur kwijt. Resultaat: minder actief op mijn eigen social media kanalen. Was ik daar blij mee? Nee. Het voelt toch een beetje als falen. Nee, ik faalde niet. Ik was mega succesvol. Maar het is toch een beetje tegenstrijdig als ik tegen al mijn klanten zeg dat ze actief moeten zijn en er zelf met de pet naar gooi.

Uiteindelijk heb ik het ook omgedraaid naar een experiment. Want 1: mensen zeggen nog wel eens dat ik niet zonder mijn werk zou kunnen en al helemaal niet zonder social media. En 2: ik was ook wel benieuwd of het nu echt zo erg zou zijn om voor iets langere tijd niks op social media te plaatsen. En dan dus ook echt niks! Ik was eerst van plan om in stilte 1,5 week te verdwijnen, maar dat voelde niet goed. Daarom plaatste ik toch een korte update dat ik even van het toneel zou verdwijnen.

En het resultaat?

Ik kan er vrij kort over zijn:

  • Mijn volgers zijn gebleven, op een enkeling na.
  • Ik kreeg veel lieve reacties van volgers om mij een fijne vakantie te wensen.
  • Mijn klanten gunden mij mijn vakantie. (Want hun social media en artikelen stonden keurig klaar!)
  • Bovendien ging één van mijn klanten zelfs viral!
  • En ik? Ik heb genoten!

Het gevolg?

Ik ben minder bang om even een paar dagen niet zo actief te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ik minder actief ga worden. Want: als je wil groeien online, moet je aanwezig zijn. Mijn volgeraantal is namelijk niet gestegen tijdens mijn vakantie.

Dus mensen: be warned, because I’m back!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.