Zal ik je een geheimpje vertellen? Ik heb me al zo lang verheugd op het schrijven van deze blog. Nu is het eindelijk zo ver! Er wordt al heel lang gespeculeerd over op welke tijd je het beste kunt posten op social media. De één zegt: rond een uur of 5, want dan zijn mensen vrij. Een ander zegt: niet op maandag, want dan zijn mensen druk. Maar weet je wat blijkt? Het is geheel afhankelijk van jouw volgers. Dus vandaag leer ik je hoe jij zelf kunt checken op welke dagen en hoe laat jouw volgers online zijn.  Oh ja, het gaat hierbij alleen om Facebook en Instagram.

Hoe weet ik wanneer mijn volgers online zijn op Facebook?

In de statistieken van Facebook kun jij zien hoe laat jouw volgers online zijn. Maar hoe doe je dat? Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf ook altijd even twee keer moet kijken waar het ook alweer staat. 😂 Mocht jij daar ook last van hebben, zet deze blog dan even in je bladwijzers of favorieten. 😉 Maar ik heb het gevonden, dus let’s get started!

Stap 1: Ga naar jouw zakelijke bedrijfspagina

Stap 2: Klik in de bovenste balk op statistieken

Stap 3: Ga naar berichten of posts (Afhankelijk van op welke taal je het hebt staan.)

Stap 4: Zie hier hoe laat en op welke dagen jouw fans online zijn!

Facebook laat voor een week zien op welke dagen jouw fans online zijn. (Bovenste balk) En daaronder op welke tijdstippen. Als je met de cursor over de grafiek heen gaat, dan zie je ook precies hoeveel volgers er op dat tijdstip online waren. Interessant, niet waar?!

Hoe weet ik wanneer mijn volgers online zijn op Instagram?

Nu weet je voor Facebook waar je kunt zien wanneer jouw volgers online zijn, maar hoe zit dat met Instagram? Dat is ook niet zo ingewikkeld. Kijk maar:

Stap 1: Mocht je meerdere Instagram accounts hebben, open je zakelijke bedrijfspagina

Stap 2: Ga naar je profiel

Stap 3: Klik rechts bovenin op de balkjes/statistieken

Stap 4: Ga naar doelgroep en scroll helemaal naar onder

Stap 5: Zie hier wanneer jouw volgers online zijn

Je kunt hierbij switchen tussen uren en dagen. Bij dagen zie je op welke dag jouw volgers het meest online zijn en bij uren kun je per dag zien, hoe laat jouw volgers online zijn. Helaas zijn deze statistieken iets minder uitgebreid dan die op Facebook, want je kunt geen precieze aantallen zien. Maar het geeft wel een goed beeld van wanneer jouw volgers het meest online zijn!

Kan ik echt alleen berichten plaatsen op tijden dat mijn volgers online zijn?

Sommige mensen zeggen dat je net voor de piek een bericht moet plaatsen. Dit wil zeggen een half uur voordat de meeste volgers online zijn. Dit raad ik dan ook zeker aan wanneer je jouw social media berichten inplant en hierbij zelf een tijd kunt kiezen voor wanneer het bericht gepubliceerd wordt. Maar ik wil je zeker niet ontmoedigen om nooit meer spontaan berichten op social media te plaatsen “omdat jouw volgers nu niet online zijn.” Ik geloof erin dat goede content altijd gezien wordt. Maar je kunt jouw berichten wel een boost geven door op de juiste tijden te posten.

Hoe laat plaats jij berichten op social media?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.