Social media gebruiken is een ding, maar het constant bijhouden is een tweede. Om jouw social media te pimpen en het bijhouden van social media nog gemakkelijker te maken zijn er heel veel verschillende apps en tools. In mijn ontdekkingstocht vond ik een aantal toffe apps die ik met je wil delen! Oh en ja ik heb een iPhone, dus sorry als ze niet allemaal beschikbaar zijn voor Android.

 

1. Hyperlapse

Misschien heb je het een tijdje terug al wel gezien op mijn social media-accounts. Ik maakte een hyperlapse! Het idee is dat je een filmpje maakt en deze daarna versneld wordt afgespeeld. Tof als je bezig bent met een project en het verloop van jouw werkzaamheden wilt laten zien. Dit zie je veel bij kunstenaars. Of gewoon omdat je het leuk vindt om een filmpje te delen, zoals ik dat deed!

2. Hype type

Als je jouw Instagram Stories wilt pimpen, dan is het Hype Type zeker een aanrader. Jij typt de tekst en de app zorgt ervoor dat de woorden een voor een op een toffe manier verschijnen. Lastig uit te leggen, maar probeer het zelf eens zou ik zeggen!

3. Paginabeheer

Een klassieker als het gaat om Facebook bijhouden. Hoewel Facebook je in de app zelf tegenwoordig ook een aantal opties geeft om jouw zakelijke pagina bij te werken, is paginabeheer nog net iets uitgebreider.

4. Canva en Adobe Spark

Jullie wisten misschien al wel dat ik fan ben van Canva en Adobe Spark, deze apps konden dan ook zeker niet ontbreken in deze blog. De ideale apps als je een template of social media update wilt maken. Ook te gebruiken via desktop!

5. Clips

Als je een vlog maakt, dan is het handig om ondertiteling toe te voegen. Heel veel mensen hebben hun geluid uitstaan namelijk. Met ondertiteling kunnen zij toch jouw filmpje bekijken. Met behulp van Clips kun je eenvoudig voor live ondertiteling zorgen. Ideaal! Ook kun je je video’s voorzien van muziek of een leuk filter.

6. Fotobewerkingsapps zoals Darkroom, Adobe Photoshop en VSCO

In een app als Instagram kun je gemakkelijk jouw foto’s bewerken en voorzien van een filter. Maar ben je een beetje uitgekeken op de standaard bewerkopties? Neem dan eens een kijkje bij apps als Darkroom, Adobe Photoshop en VSCO.

7. BFT

Wil je jouw social media inplannen, maar kun je je niet concentreren? Gebruik dan eens een app als BFT. Een schattig beertje die je vertelt dat je over 25 minuten een pauze mag houden a la de pomodoro techniek van 4 x 25 minuten werken met 5 minuten pauze tussendoor en daarna een langere pauze van 20 minuten. Of stel zelf de tijden in die je prettig vindt!

8. Kinemaster

Nog zo’n toffe app voor het bewerken van jouw video’s. Kinemaster is een app die er heel professioneel uitziet. Je kunt er allerlei effecten toevoegen aan je video’s, maar ook teksten en leuke stickers.

9. Product Hunt

Inspiratieloos? Kijk eens op Product Hunt. Hier worden dagelijks nieuwe producten, apps en boeken gedeeld! Dit is zo’n app waarmee je je de hele dag wel zou kunnen vermaken, zoveel gave dingen worden er gedeeld!

10. Fonts

Wil je jouw biografie of teksten onder foto’s aanpassen naar een ander lettertype? Fonts is een app die dat mogelijk maakt. Je kiest een lettertype, typ de tekst en kopiëren maar! Easy as that.

11. Instatag

Weet je even geen hashtags voor bij jouw posts? Misschien kan de app Instatag jou voorzien van inspiratie. Hier vind je per categorie een aantal hashtags. Heel handig!

12. Unfold – Storytelling

I love storytelling. In de Unfold app kun jij jouw eigen verhaal vormgeven. Je kunt kiezen uit een aantal templates, foto’s toevoegen en teksten. En aan het eind kun je ervoor kiezen om 1 pagina of meerdere pagina’s op te slaan. Als je ze samen bundelt heb je jouw eigen story! Super leuk.

 

Welke app ga jij downloaden? Let me know! (@mylenebouwmancontent)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.