Sinds kort is het mogelijk om een vacature direct op Facebook te zetten en hier sollicitanten te werven zonder dat zij moeten doorklikken naar jouw website. Super handig en helemaal niet moeilijk. Hoe je dit doet? Dat leg ik je uit in deze blog!

Waarom zou je jouw vacature op Facebook moeten plaatsen?

Er zitten een aantal grote voordelen aan het direct plaatsen van jouw vacature op Facebook in plaats van het vermelden van een linkje. Het zorgt allereerst voor meer zichtbaarheid op Facebook, want jij kunt het heel eenvoudig delen op je bedrijfspagina. En daarna kunnen al jouw connecties meedenken over mensen die bij jouw bedrijf zouden kunnen passen. Wanneer je een vacature direct op Facebook plaatst is dit een stuk laagdrempeliger om te bekijken, te reageren en te delen. Dit komt doordat de mensen niet eerst naar een andere site worden verwezen, maar meteen de tekst kunnen lezen en eventueel kunnen reageren. Daarnaast geeft Facebook jou ook een aantal handige extraatjes, maar daarover lees je hieronder meer.

Waar vind je en maak je jouw vacatures?

Als je op jouw eigen bedrijfspagina kijkt, dan heb je aan de linkerkant een lijst met startpagina, berichten, recensies en bijna onderaan staat: vacatures! Daar kun je (straks) al jouw geplaatste vacatures bekijken, maar ook maken. Daarnaast kun je ook heel gemakkelijk een vacature maken op de plek waar je normaal een bericht of foto plaatst.

Hoe maak je een vacature op Facebook?

Als je klikt op vacature maken, zoals ik je hierboven heb uitgelegd. Dan krijg je een template gemaakt door Facebook. We zullen de verschillende stappen even kort bij langs gaan.

1. Kies een foto -> Hier kun je zelf kiezen welke foto Facebook straks bij jouw vacature laat zien. Je kunt er ook voor kiezen om jouw omslagfoto te laten zien, maar ik raad aan om zelf een foto bij jouw vacature te maken. Dit maakt de vacature toch net iets opvallender!
2. Titel van de vacature -> Hier heb je ruimte om de vacature een naam te geven. Dit is de zin die ervoor moet zorgen dat iemand jouw vacature gaat bekijken. Let er dus op dat je in ieder geval duidelijk de functie en eventueel het aantal uur benoemt.
3. Locatie -> Voor welke locatie zoek jij een werknemer? Hier noem je jouw bedrijf.
4. Salaris -> Hier geeft Facebook je de mogelijkheid om te vermelden wat jouw toekomstige werknemer zal gaan verdienen. Echter is dit niet verplicht! Dus je kunt het vakje ook gewoon leeg laten.
5. Type werk -> Geef aan om wat voor baan het gaat: fulltime, stage, vrijwilligerswerk, etc.
6. Details -> Hier kun je de precieze functieomschrijving kwijt, zoals je dat bij een vacature op een site ook zou doen.
7. Vragen -> Je krijgt de kans om de sollicitanten een aantal vragen te stellen waar zij op moeten antwoorden. Dit kan een open vraag zijn, maar ook een ja/nee-vraag of een meerkeuzevraag. De ideale manier om al wat meer over de sollicitanten te weten te komen! Maar ook deze optie is niet verplicht en kun je dus leeg laten, als je hier geen gebruik van wil maken.
8. Ontvang sollicitaties via de mail -> Tot slot is het mogelijk om ervoor te zorgen dat Facebook de sollicitaties doorstuurt naar jouw mailbox. Wederom optioneel en je kunt het vakje leeglaten als je dit niet wil. Als je het vakje leeg laat, dan ontvang je jouw sollicitaties in de PostvakIn op Facebook.
9. Check, check, dubbelcheck en klik op vacature publiceren -> Nu is jouw vacature klaar! Check nog even of alle informatie goed staat en publiceren maar! Wil je jouw vacature nog niet direct publiceren, maar nog even bewaren als concept om er op een later moment nog eens naar te kijken? Je kunt de vacature gewoon wegklikken, dan zal Facebook hem opslaan. Je vindt hem daarna terug onder het knopje vacatures, zoals ik bij “Waar vind je en maak je jouw vacatures?” heb uitgelegd.

Vacature is klaar en nu?

Als je jouw vacature hebt gepubliceerd, kun je ervoor kiezen om hem te promoten of om hem te delen op jouw eigen tijdlijn. Het is raadzaam om hem in ieder geval te delen op je tijdlijn, dit zorgt voor meer bereik dan wanneer jouw vacature alleen onder het knopje vacatures staat. Typ even een begeleidende tekst met de reden waarom jij deze vacature op Facebook deelt en dan ben je helemaal klaar!

Laat die sollicitaties maar binnenstromen!

Oh ja, ik heb het zelf ook getest voor de Social Media Community en ik heb toen een aantal screenshots voor je gemaakt. Dit maakt het verhaal misschien nog net iets duidelijker. 😉

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.