Aan de slag met Instagram Hoogtepunten, dat stond op mijn planning van deze week. En ik dacht: nu ik toch bezig ben, kan jullie net zo goed voorzien van een beknopte uitleg! In deze blog krijg je een paar tips om Instagram Hoogtepunten in te zetten!

Psst.. weet je niet wat Instagram Hoogtepunten zijn? Check even de foto hiernaast. Het zijn de bolletjes op mijn profiel met over mij en SMC weekend. 

 

 

Hou dit altijd in je achterhoofd

In mijn blog met 10 tips om Instagram zo optimaal mogelijk in te zetten, gaf ik het al kort aan. Hou altijd in je achterhoofd dat Instagram Hoogtepunten gemaakt zijn om jouw bezoekers langer op jouw pagina te laten zijn. Bedenk dus wat een bezoeker graag wil zien of wat van toegevoegde waarde is voor jouw bezoeker.

Hoe maak je hoogtepunten?
  1. Zet iets in je Story
  2. Bekijk je eigen Story
  3. Klik op uitlichten
  4. Maak een categorie en voeg de foto of video toe!
Maak een cover in jouw huisstijl

Wil je jouw Hoogtepunten pimpen? Maak dan een cover speciaal voor jouw Hoogtepunten. Zo kun je er voor zorgen dat jouw Hoogtepunten passen bij jouw huisstijl! Kies bijvoorbeeld een icoontje dat bij de categorie past. Deze plaats je vervolgens in jouw Hoogtepunten zoals hierboven uitgelegd. Let hierbij wel op dat je de omslag aanpast in jouw Hoogtepunten. Dit doe je door jouw Hoogtepunt te openen en vervolgens op de kleine bolletjes met meer rechts onderin te klikken. Hier kun je de omslag bewerken!

Ter inspiratie: een aantal categorieën

Hoogtepunten zijn dus super eenvoudig te maken. Maar wat moet je plaatsen? Je kunt er alle kanten mee op. Denk hierbij aan: jezelf voorstellen of jouw diensten/producten uitlichten. Of een speciale dag of event weergeven. Maar je kunt ook stap voor stap, tips en tricks geven. En kijk ook gerust eens bij anderen om te zien hoe zij dat doen.

Weet jij nu wat je in jouw Hoogtepunten gaat plaatsen? Ik ben heel benieuwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.