Ik zie dat steeds meer bedrijven het gaan gebruiken: Instagram Shopping. Een super handige nieuwe tool voor bedrijven die online producten of diensten verkopen. En nu kan ik jullie eindelijk vertellen hoe het moet! Dus in deze blog leer je waarom Instagram Shopping zo handig is, hoe anderen het inzetten en hoe jij het zelf kunt gaan gebruiken. Let’s do this.

Waarom is Instagram Shopping handig?

Met Instagram Shopping kun jij net als op Facebook jouw producten of diensten gaan taggen in de foto’s die je plaatst. Dit zorgt ervoor dat degene die jouw foto’s bekijkt, meteen door kan klikken naar de website waar hij dit product kan kopen. Hierdoor wordt de weg die de klant moet afleggen om jouw product te kopen een stuk korter en zijn er opeens een stuk minder beren op de weg. 😉

Hoe zetten andere bedrijven dit in?

Omdat ik zelf (nog) geen producten heb die je online bij mij kunt afrekenen, kan ik je helaas nog niet vanuit mijn eigen ervaring laten zien hoe het werkt. Maar ik kan je wel een voorbeeld geven van hoe een van mijn favoriete winkels dit aanpakt, namelijk: Lush! Zij verkopen cosmeticaproducten en hebben hierbij ook een online webshop. Ze plaatsten al veel productfoto’s, maar tegenwoordig taggen zij ook de producten in hun foto’s. Instagram heeft er ook voor gezorgd dat wanneer jij minimaal 9 foto’s hebt geplaatst met een producttag, dan krijg je een speciale shoppagina. Hieronder zie je hoe dit alles er in de praktijk uitziet!


Ik ben overtuigd, hoe kan ik zelf Instagram Shopping inzetten?

Het is helemaal niet moeilijk om zelf Instagram Shopping in te gaan zetten, maar het vereist wel een aantal acties vanuit jezelf. Ik zal je hier stap voor stap uitleggen hoe je dit doet.

Eerst moet jouw account goedgekeurd worden voor Instagram Shopping:

  1. Jouw bedrijf moet voldoen aan de eisen voor verkopen
  2. Het Instagram-account moet een bedrijfsprofiel zijn
  3. Koppel jouw bedrijfsprofiel aan een Facebook-catalogus

Hoe je dit alles het beste kunt doen, legt Instagram hier uit: Hoe word ik goedgekeurd voor Instagram Shopping?

Als dat eenmaal gebeurd is, dan kun je aan de slag! Je krijgt hiervan een melding van Instagram of je kunt zelf naar instellingen gaan. Bij instellingen klik je op winkelen, doorgaan en dan klik je op de productcatalogus die jij aan je bedrijfsprofiel wil koppelen en dan klik je op klaar. Let op: het kan een paar dagen duren voordat jouw account is goedgekeurd.

In principe ben je nu klaar en kun je lekker aan de slag met Instagram Shopping. Maar hoe tag je producten in je berichten?

  1. Selecteer een foto en doe alles wat je normaal ook doet: voeg een bijschrift toe, effecten, filters, whatever you want.
  2. Klik op de producten in de foto die je wilt taggen
  3. Nu kun je de naam invullen van het product dat je wilt taggen en ze komen vanzelf naar boven. Dit werkt hetzelfde als het taggen van personen
  4. Klik op klaar en delen maar!

Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.