Instagram Stories is tegenwoordig helemaal een ding. Mensen gaan live op de gekste momenten en delen hun leven met jou. Heel persoonlijk dus! Alleen hoe zet je dit zakelijk in? In deze blog geef ik 3 praktische tips waarmee jij direct aan de slag kunt.

1. Maak een verhaal

Het allerbelangrijkste is: maak een verhaal. Dan bedoel ik niet: zet een foto in je Story en klaar is kees. Nee. Ik bedoel: begin bij het begin. Als jij een verhaal aan een ander gaat vertellen dan begin je ook niet in het midden waarschijnlijk en zo werkt dat bij Instagram Stories ook. Deel bijvoorbeeld eerst dat je onderweg bent, dan dat je op de plek van bestemming bent en daarna pas wat je daar echt aan het doen bent. Echter kan een verhaal in dit geval ook zijn dat je bijvoorbeeld 10 tips geeft, maar zorg er dan voor dat je eerst deelt waarom jij 10 tips gaat geven en deel daarna de tips. Dan snappen de mensen beter waarom jij deelt wat je deelt.

2. Zorg voor waardevolle content

Wat je bij zakelijke social media altijd in je achterhoofd moet houden is, dat je zorgt voor waardevolle content. Daarmee wil ik niet zeggen dat je geen grapje mag delen of een simpel bericht mag maken zonder super zakelijke touch. Maar zorg ervoor dat je het deelt met een reden. Wat heeft de ander aan jouw content? Nu ga je misschien denken dat jouw leven niet leuk genoeg is om te delen. Maar niets is minder waar! Een ander een kijkje geven in jouw leven, is entertainment en daarmee ook waardevol. Bovendien leren jouw volgers je nog beter kennen! Wees dus niet direct bang dat jouw content niet waardevol is, maar zorg ervoor dat je je bewust bent van wat je deelt en waarom je het deelt.

3. Durf jezelf te laten zien

Mensen trekken mensen. Zorg ervoor dat je ook jezelf in beeld brengt. Hartstikke leuk om te zien in welke omgeving jij bent en wat je daar doet hoor, maar ik kijk voor jou! Maak ook gewoon eens een selfie of vertel in een filmpje wat je gaat doen of hebt gedaan. Spannend, maar oefening baart kunst. 😉

Ik hoop je binnenkort online te zien in Instagram Stories. Have fun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.