Weet jij al hoe jij je gaat onderscheiden van de rest op het moment dat je afgestudeerd bent? Je kunt nu denken van: ach Mylène wat een onzin. Klik dan maar vast weg. 😉 Maar ik zie nog steeds klagende mensen voorbij komen op social media, omdat ze niet aan een baan kunnen komen en alle bedrijven vragen om zo jong mogelijke mensen met zoveel mogelijk werkervaring. Belachelijk vinden ze het. Tsja, misschien hebben ze wel een beetje gelijk dat bedrijven het liefst het onmogelijke vragen. Maar toch kun je deze werkgevers tegemoet komen: door nu al werkervaring op te doen!  En ja dit is alleen voor de gemotiveerde studenten met de juiste intrinsieke motivatie. Sorry not sorry. Wil je weten hoe ik begon met werkervaring opdoen? Lees dan snel verder!

Vorig jaar in juni rondde ik mijn stage af bij wehkamp. Ik was op zoek naar een bijbaantje die paste bij mijn opleiding Commerciële economie, want die ‘standaard’ bijbaantjes had ik wel gezien. Ik was me ervan bewust dat ik me moest onderscheiden van de rest. Er zijn immers ontzettend veel CE’ers en organisaties zoeken nog steeds naar jonge starters met zoveel mogelijk werkervaring (Hoe dan?!). Het leek me gaaf om bijvoorbeeld social media bij te houden voor een bedrijf of blogs te schrijven, zo lang het maar met marketing of communicatie te maken had. Helaas bleek het toch iets moeilijker te zijn dan verwacht. De bijbaantjes in deze sector waren voor mij te ver van huis. Ik besloot om toch maar te solliciteren voor een ‘standaard’ bijbaantje in mijn woonplaats en daarnaast te gaan kijken of ik vrijwillig iets kon betekenen op het gebied van communicatie.

Bij Windesheim hebben we een oproepjespagina en daar stond een vacature van Studentmind. Ze waren op zoek naar iemand die kon helpen met social media. Echter was deze vacature al verlopen. Ik besloot toch even een kijkje te nemen op de site en toen zag ik dat ik me wel kon aanmelden als blogger. Na wat wikken en wegen (Want ja zomaar even mijn mening verspreiden op internet, dat vond ik toch wel spannend.), besloot ik om het gewoon te doen. En wat was ik enthousiast toen ik daar met open armen werd ontvangen. Ik kon niet wachten tot mijn eerste blog online zou verschijnen en ondertussen las ik zelf blogs die al op de site stonden. Een daarvan ging over werkervaringsplekken (vrijwillig meer ervaring opdoen) en de Social Media Community. Dat klonk interessant!

Op de site van de Social Media Community vond ik al snel mijn weg. Registreerde me als student en plaatste meteen een oproepje waarin ik mezelf beschikbaar stelde voor opdrachten. In de Social Media Community kunnen ondernemers namelijk oproepjes voor studenten plaatsen. Denk hierbij aan het onderhouden van een website, een logo maken of meedenken over social media. Super, super, super gaaf! Je krijgt namelijk niet alleen meer ervaring, wat zorgt voor een mooi CV en een betere plek op de arbeidsmarkt als je bent afgestudeerd, maar je krijgt ook meer connecties en waardevolle samenwerkingen. En het is ook gewoon heel erg leuk om te doen. Tot slot krijg je ook een kijkje in de keuken van verschillende ondernemers die daar hun vragen stellen over ondernemen en social media. Zo kun je zelf ook leren van kennis van anderen.

Inmiddels zijn we al meer dan een half jaar verder en maak ik deel uit van het team. En ik zou oprecht de community niet meer willen missen. Ben je student en denk je nu na het lezen van dit verhaal: WOW, gaaf. Wil ik ook! Stuur me dan een berichtje, dan help ik je op weg in de Social Media Community. Of word meteen gratis lid via deze link, dan kun je meteen van start gaan en ook werken aan zulke gave opdrachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.