Evalueren, reflecteren en lange onderbouwde verslagen schrijven. Wie kent het niet. Hoe waardevol het ook is, we hebben niet altijd zin en tijd om ons ermee bezig te houden. We willen immers vooruit!

Toch vind ik evalueren te waardevol om het niet te doen. Het laat je namelijk zien of je jouw korte termijn doel hebt bereikt, maar ook of je op de goede weg zit naar jouw hogere doelen. Daarom doe ik aan kort en krachtig evalueren. Geen ellenlange rapportages, maar 1 A4tje. Hoe ik dat doe? Met mijn eigen positieve template! Je kunt het template invullen per social media kanaal (1 voor Facebook, 1 voor Instagram, enz.). Voor het downloaden van het template, zie de foto onderaan de blog.

Stap 1: Heb je jouw kwartaaldoel bereikt?

Elk kwartaal stel ik nieuwe doelen op voor de komende maanden. Deze doelen zijn meetbaar, zodat ik bij stap 1 meteen met ja of nee kan antwoorden. JA 😄, ik heb mijn doel behaald. Of nee, er is nog wat werk aan de winkel en het ging niet zo soepel als verwacht. Easy as that.

Stap 2: TOP 3 berichten

Tijd voor een trots momentje. Wat waren de beste 3 social media updates in de afgelopen 3 maanden? Daar kun je ook uit opmaken wat jouw volgers het leukste vinden om te zien.

Stap 3: Ben je gestegen in volgers, gemiddeld bereik, etc.?

Wederom een simpele vraag. Is er een stijgende lijn te zien, ja of nee? Het kan zijn dat je jouw kwartaaldoel nog niet hebt bereikt, maar dat je wel gestegen bent in de algemene cijfers. Dan ben je alsnog hartstikke goed bezig. Keep going!

Stap 4: Wat ging er goed?

Wat ging er eigenlijk goed afgelopen tijd? Misschien heb je je volledig aan jouw eigen planning gehouden en tijd gemaakt voor social media. Of heb je juist nieuwe functies getest. Ben je voor de eerste keer live gegaan? Het kan van alles zijn!

Stap 5: Wat kan er beter?

Waar heb je steekjes laten vallen? Dit kan ook meteen de reden zijn waarom jij jouw kwartaaldoel niet gehaald hebt. Deze vraag is er enkel en alleen voor het besefmomentje. Na deze vraag weet jij wat jij volgend kwartaal nog beter kunt doen. Super fijn!

Stap 6: Wat is jouw doel voor het komende kwartaal?

En nu mag je vooruit kijken. Wat ga jij komend kwartaal doen? Hoeveel volgers wil je over 3 maanden hebben? Of wil je juist een nieuw social media kanaal lanceren of toch eindelijk gaan vloggen. Write it down and start doing!

Download jouw eigen positieve evaluatie template hier!

Veel plezier met invullen en veel succes het komende kwartaal! Deel jij jouw ingevulde template met mij op social media? Tag mij via @mylenebouwmancontent of gebruik #thankstomijnonlinerechterhand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *