Afgelopen paar weken heb ik geblogd over het delen van persoonlijke verhalen op social media. Toch kan het best lastig zijn om persoonlijke verhalen in een social media update of blog te gieten. In deze blog neem ik je nog een keer mee in mijn 3 belangrijkste tips en geef ik je een aantal praktische tips en tricks waarmee jij het zelf uit kunt voeren.

Tip 1: Maak gebruik van ervaringen van klanten of van jezelf

Als jouw klant ergens tegenaan liep, dan zijn er vast meer mensen die daar tegenaan lopen. Je kunt deze informatie gemakkelijk in een blog of filmpje gieten. Jij laat jouw expertstatus zien en de lezer kan zijn probleem oplossen: win-win! Een andere optie is om jouw klant te vragen om een review en deze mee te nemen in een blog. Désirée van iDeesonline doet dit ontzettend leuk door eerst haar klant in het zonnetje te zetten en er daarna nog een aantal tips voor anderen aan te koppelen. Deze blogs of filmpjes kun je weer delen op jouw social media kanalen.

Tip 2: Laat zien waar je mee bezig bent

Dit kan al heel simpel door een foto te maken van wat je aan het doen bent. Als je bij de Kamer van Koophandel bent geweest, een klant geholpen hebt of bijvoorbeeld een nieuwe dienst aan het ontwikkelen bent. Deze foto kun je delen op jouw social media kanalen als update, maar een aantal social media kanalen hebben ook speciale functies voor deze manier van delen! Je kunt denken aan: Instagram Stories, Facebook Stories, Snapchat en zelfs WhatsApp Status. Een andere optie is om te gaan vloggen, dan kunnen mensen precies volgen wat je aan het doen bent. Vloggen kan via een filmpje op YouTube, maar tegenwoordig kun je ook live gaan op Facebook en Instagram.

Tip 3: Durf te vragen om advies

Weet je niet welk logo je moet kiezen of welke informatie je moet delen op social media? Ook dit kun je gerust vragen op social media. Het levert juist interactie op met jouw doelgroep! Je kunt de vraag simpel in een social media update zetten, maar je kunt ook gebruik maken van Facebook polls of Instagram Stories.

Hoe ga jij jouw persoonlijke verhaal delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *